Gå til hovedinnhold
IDENTITET

Farger

Fargepaletten er et viktig grafisk virkemiddel i identiteten vår. Det er viktig at fargene brukes riktig og med omhu, for å oppnå et gjenkjennelig uttrykk.

Profilfarger

Systemfarger

Systemfargene er ikke direkte knyttet til identiteten til Entur, men brukes hovedsakelig som UI-farger for spesifikke funksjoner i systemet. Systemfarger kan for eksempel brukes til varselmeldinger og validering i skjemaelementer i grensesnittet. Disse fargene er ikke ment som dekorasjon, og skal derfor kun brukes der de gir verdi.

Infomelding farger

Suksessmelding farger

Feilmelding farger

Advarsel- og avviksmelding farge

Blåtoner

Disse blå fargenyansene brukes hovedsakelig som bakgrunnsfarger for Contrast seksjoner og enkelte elementer i designet som for eksempel borders og dividers.

Gråtoner

Gråtonene symboliserer det tekniske og robuste i plattformen vår. Brukes hovedsakelig som bakgrunnsfarger for å få frem det lyse og luftige ved layouten i designet.

Transportfarger

De ulike transportmidlene har hver sin representative farge for å skille de fra hverandre. Vanngående transport har for eksempel alltid lyseblå farge og er derfor også markert med den fargen på ikoner (ferje, bilferje, cruise osv.) og på reiselinjer. Transportmiddelfargene finnes også for Contrast seksjoner.

Retningslinjer for bruk

Vekting av farger

Hvordan fargene vektes er en viktig del av å skape det ønskede uttrykket for Entur. Hovedfargene er blå, hvit og rød, og disse burde alltid være med. Korallfargen er vektet lavt, men er viktig og skal alltid være tilstede i uttak. Den brukes ofte til detaljer, til tider så detaljert som bare i logo.

Prinsipper

Uttafor
Unngå mørk tekst på blå bakgrunn
Uttafor
Unngå korallrød bakgrunn
Uttafor
Unngå identitetløst uttryk
Uttafor
Unngå lys tekst på lys bakgrunn
Rediger denne siden på Bitbucket